Tricking & Tumbling

-- English Version below --

Tricking ist eine Kombination von Kicks, Flips & Twists und erfordert einen hohen Anspruch an Körperkoordination, Schnellkraft, Ausdauerkraft und Beweglichkeit. Das Erlernen und die Verbesserung dieser Anforderungen sind Kursinhalt, beginnend bei den Basics von Tricking und Tumbling, über Kicks, Rollen, Twists, Weiterentwicklung der Eigenkörperkoordination im Raum bis hin zu anspruchsvolleren Bewegungsabläufen und Combos. Der/Die Tricker/in & Tumbler/in schult dabei die Bewegungskoordination und die körperliche Fitness wird auf die Probe gestellt.

Allgemeine Ziele sind saubere und stabile Ausführungen der Elemente inkl. Landungen. Roundhouse-Kick, Tornadokick, Scoop, Butterfly-Twist, Roundoff, Front- & Backhandspring, Front-, Side- & Backflip und Twists sind einige Elemente, die im Kurs vermittelt werden sollen. Außerdem sollen die Fähigkeiten sich gegenseitig zu spotten und Hilfestellung zu geben geschult werden.

Der Kurs beinhaltet ebenso freies Training zur Förderung der Kreativität und der eigenverantwortlichen Ausführung der Bewegungen (v.a. für fortgeschrittene Kursteilnehmer).

-- English Version --

Tricking is a combination of kicks, flips & twists and requires strength, stamina and good body coordination. The learning and improvement of these skills is the main focus in each trainingssession. We start with the basics of Tricking & Tumbling (e.g. rolls, cartwheels, kicks ...) and progress to more advanced movement patterns (such as front-, back-, sideflips as well as variations) in the course of the semester. Furthermore, you'll learn how to spot and help each other, so that you have the possibility to train movements in small groups apart from this class. Advanced practitioners will also have the opportunity to train freely, in order to improve their creativity to combine different movements and progress at their own pace.

This class can be held in english.

By dialing into the sports event at the USZ, I confirm compliance with the applicable legal requirements according to the current infection protection concept of the state, the sports facility operators and the university. Through short-term changes, I orient myself to the specifications of the University Sports Center. I comply with measures such as a temporary 3G obligation and am prepared to have visual inspections carried out using appropriate evidence.
The pandemic-related change from face-to-face to online offers does not entitle the user to a refund of the course fee. If individual course dates cannot be attended due to quarantine measures ordered, there is no entitlement to reimbursement of the fees.

5071FortgeschrittenMi
CSH F1